Home Persbericht Rhenoy Groep

Persbericht Rhenoy Groep

Persbericht, Waardenburg 23-01-202.

Rhenoy tekent intentieverklaring voor overname MRT Engines BV, Bols Motoren BV en MRT Polska Sp. Z o.o.

Woensdag , 22 Januari 2020, hebben Nick van Kessel namens de Rhenoy groep en Johan van Gerven namens MRT holding een intentieverklaring getekend voor de 100% acquisitie van MRT Engines BV, Bols Motoren BV en MRT Polska Sp. Z o.o.

MRT Engines BV is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het reviseren van verbrandingsmotoren en cilinderkoppen. Vanuit de hoofdvestiging in Veghel levert MRT Engines BV en Bols Motoren BV een breed programma van ruilmotoren door heel Europa en is marktleider op dit gebied. MRT Engines BV wordt ondersteunt door haar productievestiging in Starachowiche, Polen. 90 medewerkers werken dagelijks aan het beste revisieproduct wat de markt te bieden heeft.

De Rhenoy groep met haar oorsprong in autodemontage is doorgegroeid tot leverancier van alternatieve onderdelen afkomstig uit alle facetten binnen de circulaire economie. Als recycling partner van verzekeringsmaatschappijen en autofabrikanten levert Rhenoy gebruikte, gereviseerde en nieuwe originele onderdelen samengebracht in het Approved Green concept.

Nick van Kessel, CEO Rhenoy Groep: “Met de overname van MRT en Bols zet de Rhenoy Groep een belangrijke stap in haar ambitie een toonaangevende speler te worden als motorenleverancier in Europa. Niet alleen is MRT marktleider als het gaat om revisiemotoren, het brengt Rhenoy tot aan de bron op het gebied van revisie. Net als bij onze gebruikte en nieuwe producten zijn we nu aanwezig in de hele keten, van de bron tot aan de klant. Daarnaast moet de overname leiden tot een sterke (concurrentie)positie, schaalvoordelen en het vergroten van de capaciteit en flexibiliteit van de totale organisatie“.

Johan van Gerven, CEO van MRT Engines BV en Bols Motoren BV: Mijn compagnon Bart Smits en ik zijn trots op de evolutie die MRT heeft doorgemaakt en we hebben de laatste tijd goed nagedacht over de toekomst van MRT; hoe die veilig te stellen en hoe tot verdere groei te komen. Uit de samenwerking die we al hadden met Rhenoy bleek dat zij de beste partij zijn om MRT te continueren. De uitgangspunten van Rhenoy passen goed bij MRT als bedrijf en de ontwikkelingen in de markt. Ik kijk er naar uit om MRT samen met het team van Rhenoy verder te ontwikkelen .

Door deze overname krijgt MRT Engines BV naast haar eigen revisieproduct ook de mogelijkheid tot het leveren van Approved Green producten. Dit verbreedt en verdiept het leveringsprogramma, een leveringsprogramma dat uniek is in Europa. Zowel, Rhenoy Onderdelen BV in de Benelux als MRT Engines BV in Europa, zullen dit programma gaan voeren.

 

Keuze uit meer dan 250.000 onderdelen

Heeft u vragen, neem contact op met één van onze specialisten.

Direct contact
Chat openen